Bewust-in relatie Zijn

Relatie begeleiding.

In deze vorm van begeleiding staat de relatie centraal. Het uitgangspunt hierbij is de “partner relatie”.

Haptothonimische begeleiding heeft de kwaliteit in zich om onderliggende patronen zichtbaar – en voelbaar te maken. Ervaringsoefeningen, afgestemd op de hulpvraag, zijn hierbij uitermate geschikt en doorsnijdend! Bewustwording door niet teveel te praten en gewoon te doen en te ervaren . Door opnieuw begrip en  verbinding met je “partner” te voelen kan het hart weer openen en kan de liefde weer stromen. Door de ervaringsoefeningen leer je op een speelse manier opnieuw contact te maken, af te stemmen, te verbinden, je kwetsbaarheid te tonen, samen te Zijn, je eigenheid in relatie te brengen, de ander echt te zien en niet te vergeten…weer van elkaars verschillen te genieten.

Het kan echter ook gaan over elke vorm van relatie waarbij het contact verstoord is. Ik noem hier bij voorbeeld: de relatie ouder-kind, kinderen onderling ….elke vorm waarin 2 of meer mensen samen Zijn.

Naast de ervaringsoefeningen en het gesprek kunnen “opstellingen” ingezet worden om in een korte tijd helder te maken wat er speelt in de relatie. (zie website bij: familie opstellingen, opvoed opstellingen en individuele opstelling.)