Haptotherapie

Adri: “ ik spreek je voortdurend aan op je eigen-wijsheid. Ik noem mijzelf liever geen therapeut, maar eerder coach of begeleider van mensen op zoek naar bezieling in hun leven en werk “.

Bewegen en bewogen worden

Haptotherapie is bedoeld voor mensen die hun kwaliteiten willen ontplooien of die op de één of andere manier vastlopen in hun leven. Vastlopen betekent eigenlijk dat de beweging eruit is. Dat kan zijn fysiek, mentaal, emotioneel, op je werk, in je relatie… Mijn doel is om je weer in verbinding te brengen met je eigen kracht en bezieling, waardoor je weer in beweging komt en opnieuw durft te vertrouwen op je innerlijk kompas.

Werkwijze en visie

In mijn begeleiding ondersteun ik je in het proces van ‘inzicht’ krijgen in jezelf: wie ben je in wezen, waar sta je voor, waar ga je voor en wat remt je?
Via het gesprek, ervaringsoefeningen, “opstellingen” of de directe aanraking op de bank, laat ik je ‘aan den lijve’ ervaren hoe je weer contact kunt maken met je lichaam, kracht, grootsheid en wijsheid. Ik moedig je aan om zelf verantwoording te nemen voor je levensweg. Vanuit moed en vertrouwen wordt je (weer) meester over je eigen leven. De ervaringen die je op doet in de sessies vertalen we vervolgens naar het dagelijkse leven.
Met dit inzicht ben je beter in staat om vanuit je essentie keuzes te maken. Zo verdiep je niet alleen het contact met jezelf, maar ook dat met de mensen en de wereld om je heen.

Voor Wie?

Hieronder staan verschillende indicaties voor haptotherapie genoemd, min of meer verdeeld over vier categorieën. Haptotherapie is geschikt voor mensen:

  • met (psycho)somatische klachten zoals: steeds terugkerende klachten zonder duidelijke oorzaak, chronische vermoeidheid, stress gerelateerde klachten, burn-out, nek- en hoofdpijn, rugpijn, concentratiestoornissen, fibromyalgie, hyperventialtie.
  • met emotionele vraagstukken: omgaan met- en uiten van gevoelens, prikkelbaar of angstig zijn, onverwerkt verdriet, rouwverwerking, eenzaamheid.
  • die behoefte hebben aan begeleiding bij spirituele- en ontwikkelingsvragen zoals: wie ben ik, waarom ben ik hier, wat wil ik, welke kwaliteiten heb ik en hoe kan ik mijn kwaliteiten benutten?
  • met vragen op bet gebied van: contact en communicatie, omgaan met intimiteit en nabijheid, het stellen van grenzen.